02 8090 292    kamenapack@mail.bg

София 1784, бул. "Цариградско шосе" 133, БИЦ ИЗОТ, офис 27

За нас

Фирмата е основана през 1992 година като ЕТ „Камена” с цел производство на комбинирани транспортни опаковки от велпапе и стиропор, предназначени за съхранение и предпазване при транспортиране на бутилки, буркани, продукти, които изискват специален температурен режим, медицински проби и мостри. Опаковките са с високо качество, което ги прави подходящи за международен транспорт.

С нашите опаковки можете да спестите пари, изпращайки ценните си стоки с обикновен колет, по суша или по въздух, с обикновена или експресна поща, по влак, с автотранспорт или дори с морски транспорт.

Опаковките се състоят от кутия или кашон от велпапе, в който се поставя едногнездов или многогнездов стиропорен профил, уплътнен с горен и долен капак. В гнездата се поставят водачи, които допълнително уплътняват гърлото на бутилките. При експлоатационните изпитания на опаковките бе установено, че именно тази конструктивна форма на профила от стиропор е най-оптимално функционална за запазване целостта на бутилките и бурканите. При хоризонтални удари и вибрации луфтът между стените на изделието и вътрешната повърхност на гнездото се обира от дъгообразните изрези, а проходните и глухите прорези поемат върху себе си и спират възникващите вибрации. Ударите във вертикална посока се поемат от долната плоча, горната плоча и водачите. Като цяло конструкцията поема по-силни удари без да се чупят изделията, тъй като съчетава относително твърди опорни ребра с еластични околни стени, поради наличието на проходни и глухи прорези.

Фирмата произвежда единични, двойни, тройни и щестгнездови опаковки за бутилки с диаметър до 87 мм и височина до 335 мм. Опаковките за буркани са в изпълнение от стиропорен профил и кашон от велпапе в три типоразмера – за буркани “Омния”, 1.7 л или 3 литра.


От 2012 год. фирмата се преобразува в Камена Прим ООД.